De manier waarop wij werken en naar kinderen kijken noemen we onze visie. Er zijn diverse Pedagogische stromingen van waar uit je kunt werken. Voor ons is er echter niet één stroming die helemaal voldoet aan onze visie. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat verschillende onderdelen van deze stromingen samen wel voldoen aan onze visie.
Vanuit onze basisgedachte kijken en handelen wij op de volgende manier naar kinderen; Niet de ouders of wijzelf, maar de kinderen staan in het middelpunt van onze belangstelling.
We stimuleren de ontwikkeling van kinderen door ze steeds uit te dagen een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Dit doen we via spel, waarbij de leidster steeds kijkt waar een kind hulp bij nodig heeft en wat een kind al zelf kan.
De doelen waar we ons op richten als we werken met de jongste kinderen zijn:
Het versterken van de basiskenmerken die nodig zijn om te leren: zelfvertrouwen, nieuwsgierig zijn, ‘emotioneel vrij zijn’ (durven te laten zien hoe je je voelt: bijv. bang voor iets zijn, of heel blij zijn).
Het stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van communiceren en taal, samenspelen en samen werken, actief zijn en initiatieven nemen.
Het aanbieden van specifieke kennis en vaardigheden: motorische vaardigheden, waarnemen en ordenen.